Activiteiten

Onderhouden klein vee
Tuinieren
Erf onderhouden
Koken & bakken
Creatieve activiteiten
Onderhouden van kleinvee

In de achtertuin bij de boerderij lopen kippen, konijnen en geiten in hun ren. Ze zijn vanuit de dagactiviteiten ruimte te zien, maar ook dichtbij staan er bankjes waar je heerlijk kunt genieten van de buitenlucht en het uitzicht op de mooie diertjes. De geiten en konijnen zijn tam en vinden het heerlijk om vertroeteld en geaaid te worden. Iedere dag moeten de kippen, geiten en konijnen gevoerd worden. Ook de verblijven van de dieren moeten schoon gemaakt worden. En natuurlijk, niet te vergeten, worden dagelijks de eitjes geraapt in de kippenren.

Tuinieren

Je kunt in de tuin van zorgboerderij “Kei Gezellig” heerlijk zitten, wandelen en rondkijken. Maar er is natuurlijk ook van alles te doen in de tuin: De groenten- en kruidentuin wordt samen aangelegd, bijgehouden en uit geoogst om lekker van te smullen. De verse groenten en kruiden worden gebruikt tijdens de warme maaltijd die tussen de middag wordt bereid. Zo wordt heerlijk buiten zijn goed afgewisseld met leuke activiteiten binnen. Daarnaast zal er samen een pluktuin aangelegd worden, waar de mooie bloemen bewonderd, verzorgd en geplukt kunnen worden. De diverse bloemen uit de pluktuin zullen ontzettend mooi staan in de activiteitenruimte waar we er weer veel plezier van hebben.

Erf onderhouden

Doordat het erf rondom de boerderij zo groot is, is er natuurlijk ook veel onderhoud wat er bij komt kijken. Het bijhouden van de singel, het grasmaaien van de grote grasvlakten en het vegen van de stoep zijn terugkerende taken waar je als deelnemer mee bezig kunt zijn. Wil je echter enkel genieten van de ruimte, rust en het uitzicht is dit natuurlijk ook prima!

Koken & bakken

Dagelijks wordt er samen met de deelnemers een maaltijd bereid die we lekker opeten rond het middaguur. De groenten die buiten in de groentetuin wordt verbouwd worden klaargemaakt in de verschillende gerechten. Samen koken, samen smullen! En wie houdt er niet van een lekker stukje ouderwets appelgebak, bij de koffie hoort natuurlijk iets lekkers. Dit kan een koekje zijn of lekker ambachtelijk gebakken taart/cake/vlaai.

Creatieve activiteiten

Niet alleen buiten zijn er veel mogelijkheden om te doen, binnen zorgen we ook voor voldoende invulling. Zo kunnen we bloemschikken, schilderen, wordt er geheugentraining gedaan met behulp van een krant, spellen en muziek. Daarnaast hebben we ontspannings- en welness middagen waarbij eenieder die wil heerlijk in de watten gelegd wordt. De nagels en het gezicht worden heerlijk verzorgd en we gaan weer 10 jaar jonger naar huis. Op zaterdag vullen we de dag net even wat anders in, we gaan dan gezellig met zijn allen naar ‘het bruin café’ bij ons op de boerderij. Daar kun je poolen, darten, kaarten en natuurlijk gezellig kletsen. Dit alles natuurlijk onder het genot van een heerlijk borreltje of een lekker speciaal kopje koffie/thee.